dimarts, 19 de maig de 2015

Projecte educatiu a Les Franqueses

El 10 de maig de 2015 es van estrenar a Les Franqueses del Vallès dos capgrossos fets per els nens i nenes dels esplais de Bellavista i Corro d'Avall, dintre del nostre projecte educatiu per a escoles i centres d'activitats infantils.
Es va portar a terme entre els mesos de desembre de 2014 a febrer de 2015 amb sessions setmanals al centre cultural de Bellavista i al centre cultural "Can Ganduxer" de Corró d'Avall en els quals, van poder construir els dos capgrossos des del principi (omplir fang, volum...) al final (pintats, i acabats) seguint el procés tradicional amb el cartró-pedra com a material final.
La nostra feina va ser la de guiar als nens i nenes en el procés i ajudar en els moments mes delicats de la construcció de les peces.
Per part del taller, vam portar a terme la confecció dels barrets de bomber amb fibra de vidre, de forma que fossin lleugers i resistents als cops.

Aquest projecte educatiu ha estat molt important per nosaltres, ja que una de les vies de treball del nostre taller és la de apropar la imatgeria festiva i l'ofici de la construcció a la gent i en especial als mes petits, Per a la gent que formem el taller ha estat molt enriquidor portar-lo a terme i esperem facin ballar aquests capgrossos durant molts anys!!

Rufus i Minerva, Capgrossos de Les Franqueses
Fotografia: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès