diumenge, 19 d’abril de 2015

Estrena de la bèstia de Cabrera de Mar

Ahir dissabte 18 d'abril de 2015 es va estrenar la nova bèstia de Cabrera de Mar, en "Rosegaescrots i la Isolda de Burriac".

La bèstia és composta en tres parts: la Cabra Rosegraescrots (Símbol de Cabrera, el seu escut i la seva història) la bruixa Isolda (Símbol de les llegendes sobre bruixeria de Cabrera i del Castell de Burriac) i un ceptre/escombra que l'acompanya (element típic de les bruixes i que en el seu cas actua com a ceptre giratori).

Té unes dimensions de 280 cm d'alt, per 220 cm de llarg per 150 cm d'ample i pesa entre 55 i 60 kg, és portat per un únic portador. El seu equilibri (permet al portador ballar sense mans) i composició interior (2 coixins per a les espatlles i un per treball lumbar) fa que la peça sigui de molt fàcil portar i aixecar, a més de moure a l'hora de ballar.

Com a afegits, la bèstia inclou els 15 punts de foc visibles (4 a cada banya, 2 a la boca, 5 al ceptre giratori) i 3 al cabell preparats per llençar foc aeri (Candeles romanes), una caixa d'ignició de 5 trets i una caixa de llums que il·lumina els ulls de la Bruixa i de la bèstia de forma independent els uns dels altres.

Agraïm a l'Ajuntament de Cabrera de Mar i a la colla de Diables Macabres la confiança dipositada en nosaltres per aquest gran projecte que, al costat del capgròs "Marc Empaitabruixes" s'afegeix a la imatgeria festiva de la vila.

Per la nostra part, dissabte 25 d'abril serem a la fira del món del foc VILAFOC de Vilassar de Mar, on a part d'exposar col·laborarem amb el premi a la bèstia guanyadora en el concurs d'enceses que és dura a terme el mateix dia. A la nostra parada podreu trobar les figures de foc de Cabrera de Mar durant tot el dia, així com informació, imatges i vídeo de la nostra feina al taller. En aquesta edició hem volgut avançar en la creació d'atrezzo per diferents festes i/o espectacles, els quals presentarem a la festa Vilassarenca.

Imatges: Marc Romanos i Arxiu Creacions Tallaferro


Disseny de la bèstia


En Rosegaescrots i la Isolda en accío


En Rosegaescrots i la Isolda, el dia de l'entrega